Koolstofvezel voor nieuwe pick-ups van GM

Gewichtsreductie voor Silverado en Sierra

Chevrolet Silverado 2500HD Carhartt
General Motors gaat koolstofvezel toepassen in hun volgende generatie pick-ups. Dat meldt Automotive News op basis van twee niet nader gespecificeerde bronnen.

Ford zette bij de ontwikkeling van de huidige F-150 sterk in op gewichtsreductie door voor de koets gebruik te maken van aluminium. Daarmee was het merk de eerste Noord-Amerikaanse autofabrikant die oog had voor de toepassing van lichtere materialen voor deze in de VS mateloos populaire auto's. Volgens Automotive News gaat General Motors een soortgelijke weg bewandelen.

Zo zou General Motors geen aluminium, maar koolstofvezel toepassen in de volgende generatie van de Chevrolet Silverado en diens tweelingbroer van GMC, de Sierra. Het lichtgewicht materiaal wordt naar verluidt vooral toegepast in de laadbakken van de pick-ups. Behlave koolstofvezel zou GM, net als Ford, aluminium gaan toepassen voor diverse andere plaatwerkdelen. Het is niet zeker of alle Silverados en Sierras van het lichte materiaal worden voorzien. Koolstofvezel is kostbaar en de toepassing ervan maakt het productieproces complexer, met een prijsstijging van de auto tot gevolg. Mogelijkerwijs profiteert slechts een handjevol uitvoeringen van de komst van koolstofvezel.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.