Kleintje mét: Hyundai Xcent

Hyundai Xcent
Hyundai XcentHyundai XcentHyundai XcentHyundai XcentHyundai XcentHyundai XcentHyundai XcentHyundai XcentHyundai Xcent
Hyundai heeft in het Indiase Delhi de Xcent gepresenteerd, een minimaal sedannetje voor de lokale markt.

Bij ons in Europa is de Accent als compacte sedan of hatchback tussen 1999 en 2009 in diverse generaties op de markt geweest. In sommige markten wordt het model nog altijd verkocht. Bovendien oogt-ie stukken toonbaarder dan de eerdere generaties. Vandaag heeft Hyundai z'n Xcent gepresenteerd, een guitig sedannetje dat - ondanks dat z'n naam anders doet vermoeden - helemaal niets met bovengenoemde Accent te maken heeft.

De Xcent is een zeer compacte sedan die z'n genen deelt met de Grand i10, de grotere versie van de hier bekende i10. Hij moet de strijd aangaan met auto's als de eveneens kakelverse Ford Figo (een Ka-met-kont), de Suzuki Dzire (Swift sedan) en Honda Amaze (Brio sedan).

Onder de kap van de Xcent komen zowel benzine- als dieselblokken te liggen. Voor een dergelijk model is de auto aardig luxueus uitgerust, met onder andere een in twee kleuren uitgevoerd interieur, compleet met ventilatieroostertjes voor de achterpassagiers en een gekoeld dashboardvakje. Een startknop en parkeersensoren zijn eveneens van de partij, al zal voor deze gadgets wellicht bijbetaald moeten worden.

Hyundai zet z'n Xcent voor de verandering niet in de budgethoek, de sedan is bedoeld als 'hightech sedan' die jonge gezinnen moet aantrekken. Volgende maand moet de Xcent in India te bestellen zijn. Prijzen zijn nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.