Kia Soul beter in beeld

Als EV naar Nederland

Kia Soul Turbo spyshots
Kia Soul Turbo spyshotsKia Soul Turbo spyshotsKia Soul Turbo spyshotsKia Soul Turbo spyshotsKia Soul Turbo spyshotsKia Soul Turbo spyshots
De derde generatie van de Kia Soul is oor de tweede keer in de VS gespot. Het nieuwe front van het eigenwijze model is goed te zien op de nieuwe foto's. Ook voor de Nederlandse markt is er nieuws.

Dankzij de erg vierkante, hoge carrosserie is de auto op de foto's direct herkenbaar als Soul. Ook de eerste en tweede generatie van het model hebben zo'n koetswerk, dat de auto behalve herkenbaarheid een heleboel binnenruimte bezorgt. Het nieuwe model wordt rondom gemoderniseerd en heeft onder andere een meer afgeronde zijruitpartij en L-vormige achterlichtunits. De voorzijde is echter de opvallendste kant, want hier zien we het 'dubbellaags design' dat tot nu toe vooral bij zustermerk Hyundai werd gebruikt. Hooggeplaatste richtingaanwijzers zijn optisch verbonden door een verchroomde lijst waarin ook de leddagrijlampen zijn ondergebracht, terwijl de eigenlijke koplampen lager, in Hyundai Kona-achtige units, zijn ondergebracht.

De auto op de foto's is, afgaande op z'n opvallende grille en centraal geplaatste uitlaat, de opvolger van de Soul Turbo die in z'n huidige vorm zo'n 200 pk levert. In Nederland bestaat die auto echter niet, want hoewel de eerste Soul wel leverbaar was met verbrandingsmotoren, kennen we de in 2014 geïntroduceerde tweede generatie slechts als EV. De importeur stelt dat de elektrische versie opnieuw de uitvoering is waar de ogen vanuit ons land op zijn gericht. De EV-variant van de nieuwe Soul komt er dus gewoon, over de rest van het gamma moet nog een besluit worden genomen.

Nu is het goede nieuws dat die elektrische Soul hoogstwaarschijnlijk het grootste probleem van de huidige generatie gaat oplossen. Die auto kampt met een ouderwets korte actieradius, maar de nieuwe Soul profiteert naar verwachting van de techniek die ook in de Kona Electric en Niro EV is te vinden. Dat betekent dat het grootste accupakket 64 kWh meet en de auto zeker zo'n 400 km ver moet kunnen komen op een acculading. Ten opzichte van die Niro biedt de Soul vooral meer ruimte en een ander uiterlijk. Als de nieuwe Soul EV verschijnt, hebben Kia en Hyundai samen ineens vier aantrekkelijke, relatief betaalbare EV's in huis, want behalve het genoemde drietal levert Hyundai ook nog de Ioniq Electric.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.