Kia Optima komt ook met 245 pk!

Extra pit uit turboblok voor Optima

Kia Optima
Kia heeft tijdens de IAA van Frankfurt een lekker nieuwtje over de Optima losgelaten. De Koreaan komt namelijk beschikbaar met een 245 pk sterke turbomotor!

Kia wist ons te vertellen dat we meer keuze krijgen in het Optima-gamma, want tot op heden hebben we alleen digitaal kennis kunnen maken met de een dieselversie: de 1.7 CRDI.

De Koreaanse sedan krijgt de beschikking over een 245 pk sterke krachtbron, en als we niet volledig op ons achterhoofd zijn gevallen, gaat het om de geblazen 2.0-liter viercilinder die Kia al voor de Amerikaanse Optima heeft gepresenteerd. Die turbomotor levert z'n 245 pk af bij 6.000 tpm en het maximum koppel van 343 Nm komt vrij bij 1.350 tpm.

In de Verenigde Staten is de Optima overigens ook verkrijgbaar met een 2,4-liter metende viercilinder en een geblazen 1,6-liter turbomotor met 178 pk. Specifieke details voor Nederland hebben we vooralsnog niet, maar het IAA-nieuws klinkt veelbelovend!

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.