Karma toont platform voor elektrische sportauto

1.100 pk!

Karma E-flex

Vrijwel elke week laat Karma nu zien wat er mogelijk is met zijn nieuwe E-flex-platform. De basis kan namelijk voor meerdere soorten auto’s gebruikt worden: van autonome busjes tot sportauto’s. Die laatste soort wordt nu belicht.

Hoewel de foto’s flink op elkaar lijken, laat Karma wederom een nieuw stukje techniek zien. Dit is namelijk Karma’s High Performance uitvoering van het E-flex-Platform. Deze speciale versie laat zien dat het modulaire platform overweg kan met meerdere elektromotoren en dat het sterk genoeg is voor veel vermogen. Bij elk wiel wordt namelijk een elektromotor geplaatst, wat een totaal van 1.100 pk oplevert. Een elektrische sportauto op deze bodem kan daarmee volgens Karma binnen 1,9 seconden vanuit stilstand naar de 100 sprinten.

De batterij in de vlakke vloer is groot genoeg voor een range van maximaal 400 mijl (644 km). "Ons nieuwste E-Flex-platform is geschikt voor supercar-configuraties zoals Karma's SC2 concept car”, zegt Kevin Zhang, Chief Technology Officer bij Karma.

Deze nieuwe variant van het E-Flex-Platform is onderdeel van Karma’s modulaire bodem die het wil gaan aanbieden bij andere producenten van (deels) elektrische auto’s. Karma’s E-flex-platform geldt nu al als basis voor zijn vorig jaar onthulde Revero GT. Karma is van plan om de komende maanden nog meer platformoplossingen te laten zien.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.