Karma's nieuwe elektrische SUV in beeld (exclusief!)

Sportief gelijnd

Patentplaten Karma SUV
Patentplaten Karma SUVPatentplaten Karma SUVPatentplaten Karma SUVPatentplaten Karma SUVPatentplaten Karma SUVPatentplaten Karma SUV

Het modellengamma van Karma Automotive is momenteel zeer beperkt. De fabrikant heeft slechts één model op de menukaart staan, maar daar komt dit jaar verandering in. Karma komt namelijk met een elektrische SUV. AutoWeek laat je exclusief het uiterlijk zien.

Karma Automotive, opgestaan uit de restanten van het zo'n 6 jaar jaar geleden op de fles gegane Fisker, heeft momenteel alleen de plug-in hybride Revero in het leveringsprogramma. Van dat model verschijnt weliswaar spoedig een volledig elektrische versie onder de naam GS, maar verder is het aanbod van Karma ronduit beperkt. AutoWeek heeft patenttekeningen opgedoken van een tweede model dat kennelijk in aantocht is, een elektrische SUV.

Fisker Karma Revero GT - Pininfarina GT en SC1 Vision Concep

Karma Revero (plug-in hybride)

Karma blikte in 2019 met twee concept-cars al vooruit op modellen die het mogelijk op termijn aan zijn portfolio toevoegt, de SC1 en SC2. Geen van die twee studiemodellen was een SUV, derhalve komen de patentplaten van deze elektrische SUV enigszins uit de lucht vallen. Hij heeft met zijn relatief lange neus, sterk aflopende daklijn en relatief vlak liggende achterruit een enigszins sportief voorkomen. Overigens valt niet uit te sluiten dat Karma ook een plug-in hybride variant gaat voeren.

Voorlopig blijft het bij speculeren. We verwachten later dit jaar meer te horen te krijgen over Karma's eerste SUV. Overigens heeft ook Fisker Inc, het nieuwe merk van de oprichter van het originele Fisker (Henrik Fisker) een elektrische SUV in het vat zitten: de Ocean.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.