Jeep Meridian: nieuwe zevenzits SUV

Bekende onbekende

Jeep Meridian

Jeep ziet wel brood in SUV's met drie zitrijen en daarmee plek voor minimaal zeven inzittenden. Het merk kondigt namelijk de komst aan van nóg zo'n model: de Meridian.

Wie in de markt is voor een SUV met zeven zitplaatsen, is bij Jeep aan het juiste adres. Althans, buiten Europa. Waar Jeep bij ons geen enkele SUV met drie zitrijen levert, heeft het merk elders in de wereld diverse SUV's in die categorie in het aanbod waarvan het gros ook nog eens vrij jong is. Jeep levert in China al enkele jaren de Grand Commander en vorig jaar introduceerde het merk in de Verenigde Staten de Grand Cherokee L. Kort na de lancering van die SUV kwamen daar de Wagoneer en Grand Wagoneer bij en in Zuid-Amerika heeft Jeep de eveneens nog jonge Commander op de rol staan. Die Commander komt nu onder een andere naam in India op de markt.

De Commander zoals Jeep die in India gaat leveren, luistert naar de naam Meridian. Hoewel zowel de Commander als de Meridian niet naar Nederland komt, kunnen we met een beetje fantasie ook hier aan het model proeven. De Commander en Meridian zijn in feite namelijk de langere zevenzits broertjes van de bij ons bekende Compass. Jeep heeft echter niet slechts de koets van de Compass verlengd, zowel de Commander als de Meridian heeft een eigen verpakking. De Meridian wijkt wat ontwerp betreft zo te zien slechts op detailniveau van zijn Zuid-Amerikaanse equivalent af. We zien een iets andere invulling van de verlichting door het camouflagewerk schemeren, verder verwachten we weinig verrassingen.

PRIVATE LEASE Jeep

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.