Jeep Grand Commander vernieuwd

Hoofdcommandant

Jeep Grand Commander
Jeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand CommanderJeep Grand Commander

De inkt van de brochure van de Commander is nog niet droog of Jeep trekt het doek van de gefacelifte Grand Commander. Hoewel die twee modellen wat naamgeving betreft aan elkaar gerelateerd lijken, zijn ze dat niet.

Speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt ontwikkelde Jeep de 4,77 meter lange Commander, kort door de bocht genomen een grotere en langere variant van de hier bekende Compass met plek voor maximaal zeven inzittenden. Sinds 2018 levert Jeep samen met joint-venturegenoot GAC Auto de Grand Commander in China, een 4,87 meter lange SUV die op een heel ander platform dan de Commander en Compass staat. Die Grand Commander is nu in gefacelifte vorm gepresenteerd. Om de verwarring compleet te maken: de Chinese Grand Commander had aanvankelijk ook een vijfzits 'Commnander' naast zich, maar die versie wordt niet meer geleverd.

Eerlijk is eerlijk, wie de berichtgeving over voor de Nederlandse consument ietwat obscure modellen op de voet volgt, brengen deze foto's weinig nieuws. In mei dit jaar kon AutoWeek je namelijk al de eerste foto's van de vernieuwde Jeep Grand Commander laten zien. De Grand Commander was zo'n drie jaar geleden het eerste model waarover Jeep zijn nieuwe, hoekigere designtaal uitstortte. De Grand Commander krijgt grotere koplampen die richting de grille toe voortaan niet meer taps aflopen, evenals een nieuwe voorbumper. Ook aan de achterzijde vinden in de bumper wijzigingen plaats, al is het grote nieuws hier de herziene achterlichten. Die lopen optisch in elkaar over, al wordt het geheel onderbroken door de voortaan fier op de bips uitgeschreven modelnaam van de SUV.

Het interieur blijft helemaal zichzelf en dat geldt ook voor de techniek. De Grand Commander is leverbaar met een 235 pk 2.0 viercilinder benzinemotor én met een plug-in hybride aandrijflijn. Deze versie heeft tevens een geblazen 2.0, maar daarnaast ook een elektromotor en een 13 kWh accupakket. De Jeep Grand Commander heeft in China een vanafprijs van € 31.375.

PRIVATE LEASE Jeep

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.