Jaguar XE SV Project 8 zet opnieuw ronderecord

Ronde van records

Jaguar XE Project 8 ronderecord GP Autodrome Dubai
Jaguar XE Project 8 ronderecord GP Autodrome DubaiJaguar XE Project 8 ronderecord GP Autodrome DubaiJaguar XE Project 8 ronderecord GP Autodrome DubaiJaguar XE Project 8 ronderecord GP Autodrome DubaiJaguar XE Project 8 ronderecord GP Autodrome Dubai

Jaguar gaat in z’n honger naar ronderecords de hele wereld over. Vandaag is het tijd voor Dubai, waar de XE SV Project 8 opnieuw is gekroond tot snelste sedan.

Met een rondetijd van 2:18.81 mag de heftige Project 8 zich de snelste vierdeurs productiesedan noemen op het Dubai Autodrome GP-circuit. Jaguars testcoureur Xavi Barrio Duato mocht het 5,39 km lange circuit in recordtijd afraffelen.

De XE SV Project 8 was eerder goed voor het ronderecord op de beroemde Nürburgring in Duitsland. Ook daar is het de snelste vierdeurs sedan. Ook in de VS, op Laguna Seca, ging de Jaguar er met deze titel vandoor. De Project 8 staat dan ook ver af van een reguliere XE en doet denken aan een supercar die zich voor de gelegenheid in maatpak heeft gestoken. De auto beschikt over een V8 met 600 pk en 700 Nm en sprint van 0 naar 100 in 3,7 seconden, al is er voor een ronderecord natuurlijk meer nodig dan alleen brute kracht.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum