Jaguar toont Sayer: het stuurwiel van de toekomst

Kunstzinnige vooruitblik

Jaguar Sayer
Tijdens het Tech Fest in Londen stelt Jaguar 'Sayer' aan de wereld voor, een fraai gesculpteerd stuurwiel van de toekomst.

'Sayer' is volgens Jaguar meer een "[...] vertrouwde vriend" dan simpelweg een stuurwiel. Het apparaat, dat voorzien is van een zekere vorm van kunstmatige intelligentie, is ook mee naar huis te nemen. Slimme software moet het mogelijk maken dat Sayer diverse taken kan uitvoeren die je normaal gesproken zelf doet. Denk, volgens Jaguar, aan het afsluiten van abonnementen bij on-demand diensten.

Sayer is een toekomstvisie op een stuurwiel van autonome auto's, maar wel een die meer toebehoort aan de persoon dan aan de auto. "Stel je een toekomst met elektrische, autonome connecterd-cars voor, een toekomst waarin je zelf geen auto meer bezit. In zo'n wereld zou dit stuur het enige onderdeel van de auto zijn dat daadwerkelijk van jou is," aldus Jaguar.

Sayer is vernoemd naar Malcolm Sayer, tussen 1951 en 1970 actief als ontwerper bij Jaguar.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.