Jaguar Land Rover hoopvol over handel na Brexit

'Beide kanten zullen het beste doen voor gemeenschap'

JLR Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover is hoopvol gestemd dat de export van zijn auto's ook gladjes zal verlopen als de Britten formeel uit de Europese Unie zijn gestapt.

Volgens de baas van de automaker zullen Groot-Brittannië en de omliggende landen er alles aan doen om de handel te beschermen. Ralf Speth zei tegen Britse media dat hij er zeker van is dat de handel in de toekomst 'vrij en eerlijk' zal plaatsvinden.

De bureaucratische rompslomp moet volgens hem tot een minimum worden beperkt. "Ik ben er absoluut van overtuigd dat politici aan beide kanten, dat wil zeggen continentaal Europa aan de ene kant en het Verenigd Koninkrijk aan de andere kant, het beste zullen doen voor de gemeenschap", zo zei hij.

Aston Martin

Het optimisme van Jaguar Land Rover steekt af tegen bezorgde geluiden bij het eveneens Britse Aston Martin. Vorige week sprak de CEO van dat merk, Andy Palmer, zich nog uit over mogelijke problemen na de Brexit. Palmer is bang dat er aan de grens vertraging optreedt en ziet, net als Ralf Speth van Jaguar Land Rover, het beperken van bureaucratie als de oplossing.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.