Jaguar Land Rover herintroduceert zes-in-lijn

Vervangt V6'en

Jaguar XE
Jaguar Land Rover gaat z'n V6'en vervangen voor zes-in-lijn exemplaren. De motoren, zowel benzine als diesel gestookt, worden ontwikkeld op basis van de modulaire Ingenium-blokken.

Met de komst van de nieuwe modulaire Ingenium-motoren, is ook een zes-in-lijn-configuratie weer ter sprake gekomen. De viercilinders worden eind dit jaar geïntroduceerd, waarna op den duur dus ook de motoren met de twee extra cilinders verschijnen. Per cilinder meten de Ingenium-blokken een cilinderinhoud van 500 cc, dus wordt het een 3,0-liter zescilinder. Een 1,5-liter driecilinder zou ook in de pijplijn zitten. De zes-in-lijns zullen in de Jaguar XE, XF en F-Pace worden geleverd. Later zullen ook Land Rovers die motorisering krijgen. De driecilinder verwachten we in de XE terug te gaan zien.

In het verleden waren beide Britse merken niet schuw van zes-in-lijn motoren, die decennialang werden doorontwikkeld. Deze maakten op den duur plaats voor motorblokken in de V-configuratie, toen Ford eigenaar werd van de beide merken.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.