Jaguar Land Rover gaat data-delen belonen met cryptomunt

‘Gratis’ tol of opladen

Land Rover Range Rover Velar

Jaguar Land Rover wil zogenaamde ‘Smart Wallet’-technologie implementeren in zijn auto’s. Gebruikers kunnen dan een beloning krijgen voor het delen van informatie.

Als de tests naar tevredenheid worden afgerond, kunnen bestuurders van een Jaguar Land Rover-product binnenkort digitaal geld verdienen door informatie te delen. Wie zaken als files, omleidingen of gaten in de weg deelt via de navigatie-software, krijgt daarvoor als beloning Iota-cryptogeld.

Het verdiende geld kan vervolgens worden ingezet voor het betalen van allerhande zaken onderweg, meldt Jaguar Land Rover. Daarbij valt volgens de Britten te denken aan koffie, tol, parkeren en ook het opladen van een elektrische auto. Wie niet genoeg verdient, kan zijn ‘smart wallet’ natuurlijk ook aanvullen met conventionele betaalmiddelen.

Jaguar Land Rover gaat de technologie uitproberen in de buurt van zijn software-ontwikkelingsbasis in Shannon, Ierland. Medewerkers hebben daar naar verluidt al verschillende modellen, waaronder een Range Rover Velar en een Jaguar i-Pace, uitgerust met de technologie. Wanneer de techniek voor consumenten beschikbaar komt, is niet duidelijk.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.