‘Jaguar J-Pace komt in 2021’

BMW X7, eat your heart out

Jaguar I-Pace

We moeten met z’n allen nog zo’n twee jaar geduld hebben voor Jaguar de J-Pace aanbiedt. De J-Pace wordt een van de drie nieuwe ‘middelhoge’ geëlektrificeerde auto’s die bij Jaguar Land Rover op de agenda staan.

In 2021 is het dus de beurt aan een nieuwe naam in de familie: de J-Pace. Rond die tijd staat ook de komst van de vijfde generatie Range Rover op de agenda. Dat meldt het Britse Autocar op basis van gesprekken met ingewijden. Zoals de naam al doet vermoeden, belooft de J-Pace een slag groter te worden dan de huidige I-Pace. Voor concurrentie moeten we in de hoek van de BMW X7 kijken. Het grote verschil met de I-Pace wordt de basis van de J-Pace, want naar verluidt geldt het MLA-platform als de basis voor de grote Jag. Dit aluminium onderstel heeft als grootste voordeel dat hij veel lichter is dan de huidige D7- en D8-basissen.

Volgens bronnen zou de J-Pace achterwielaangedreven worden met een elektromotor op de achteras. Als grote voordeel wordt het ruimtegebruik naar voren geschoven. De F-Pace was voor Jaguar het startschot voor de SUV’s met de Pace-aanduiding. Een compactere E-Pace volgde snel. De alom bekende I-Pace werd Jaguars eerste volledig elektrische SUV.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.