'Introductie elektrische Mercedes-Benz EQA loopt vertraging op'

Halverwege 2021?

Mercedes-Benz EQA winter
Mercedes-Benz EQA winterMercedes-Benz EQA winterMercedes-Benz EQA winterMercedes-Benz EQA teaserMercedes-Benz EQA teaserMercedes-Benz GLA EQAMercedes-Benz GLA EQA

Het portfolio met elektrische auto's van Mercedes-Benz moet binnen korte tijd flink uitgebreid worden. Na de EQC volgen de compactere EQB en EQA. Volgens geruchten laat die laatste echter nog even op zich wachten.

Bij de wereldpremière van de Mercedes-Benz GLA liet Mercedes een glimp zien van de volledig elektrische EQA. Niet gek, de EQA wordt immers de elektrische variant van de GLA. Die EQA zou nog voor de jaarwisseling gepresenteerd moeten worden. Daarbij zouden de eerste exemplaren zelfs al leverbaar moeten zijn voordat het nieuwe jaar wordt ingeluid. Het Engelse Autocar schrijft dat de EQA door de coronacrisis echter langer op zich laat wachten.

Naast de pandemie gooit ook zijn grotere broer, de EQB, wat roet in het eten. Mercedes zou namelijk nogal wat problemen hebben met het vinden van een juiste productieplaats voor die EQB. Deze zou namelijk in dezelfde Franse fabriek als de Smart ForTwo en ForFour gaan worden gebouwd. Mercedes-Benz zoekt echter een koper voor die productiefaciliteit. Mercedes lijkt dan ook geen andere keus te hebben dan productieplaatsen in het Duitse Rastatt op te offeren voor de EQB. Dat gaat, u raadt het al, ten koste van de EQA.

In een telefoongesprek spreekt Mercedes-Benz Nederland de nieuwe geruchten tegen. Volgens hen start de productie van de EQA gewoon aan het einde van het jaar. De tijd zal het leren!

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 849
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 899
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum