Indiase slagkracht: Tata Punch

Piepklein cross-overtje

Tata Punch

AutoWeek gluurt graag over de grens om te zien wat daar te koop is. We komen weer eens uit bij de Indiase automarkt waar Tata een geheel nieuwe compacte SUV voor heeft klaarstaan.

De Indiase fabrikant Tata Motors heeft een eerste afbeelding vrijgegeven van een nagelnieuwe compacte cross-over: de Punch. De Tata Punch wordt de eerste cross-over van het merk die op het Agile Light Flexible Advanced Architecture (ALFA-ARC)-platform komt te staan, een basis die al onder de relatief nieuwe Altroz zit.

Tata HBX en Sierra EV Concept

Tata HBX Concept (2020)

De Punch wordt met afstand de kleinste cross-over van Tata. Momenteel heeft de fabrikant al de net geen 4 meter lange Nexon op de menukaart staan, maar de Punch duikt daar wat afmetingen betreft nog even onder. De Punch is namelijk de productieversie van de vorig jaar getoonde 3,84 meter korte HBX Concept, een studiemodel dat op zijn beurt in 2019 werd voorafgegaan door de H2X Concept. Tata mikt met de Punch op jonge, hippe en natuurlijk ontzettend stedelijke consumenten.

Het lijkt er sterk op dat Tata met de Punch mikt op klanten die nu in een in India door Maruti Suzuki gebouwde Ignis stappen. Ook Hyundai en Citroën komen in het segment van de Ignis met een compact cross-overachtig model. De Punch krijge waarschijnlijk dezelfde 1.2 driecilinder benzinemotoren, met en zonder turbo, als de Altroz onder de kap. Meer informatie volgt in de aanloop naar de onthulling die later dit jaar plaatsvindt.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.