Tata zet gloednieuwe Altroz in de showroom

Indiase prijzen bekend

Tata Altroz

Mensen met emigratieplannen naar India opgelet: de Tata Altroz beleeft daar zeer binnenkort haar marktdebuut. In het thuisland onthult Tata nu de productieversie én maakt het merk bekend wat er minimaal voor de kleine nieuwkomer moet worden afgerekend.

In het kader van 'weinig relevant en toch lichtelijk interessant', werpen we weer eens een blik op de Tata Altroz. De kleine hatchback werd vorig jaar in Genève aan al aan het grote publiek getoond en nu is het tijd voor de Altroz om India te veroveren. Daar is Tata veel aan gelegen, want de Altroz-voorganger, de Bolt, kon geen verkooprecords breken. Met de scherper gelijnde Altroz zou het wel eens een stuk beter kunnen gaan. Over smaak valt niet te twisten, maar het model ziet er al een stuk beter uit. Daarbij staat de nieuwkomer op Tata's nieuwe modulaire ALFA-platform, waarop een beter rijdende en lichtere reeks modellen moet verschijnen.

Qua prijs zit het ook wel snor; Tata hoeft in India slechts minimaal (omgerekend) € 6.700 voor de vijfdeurs te ontvangen. Dat is ruwweg dezelfde vanafprijs als de Bolt had. Voor dat geld heb je een Altroz in de 'kale' XE-uitvoering, met een 1,2-liter driecilinder benzinemotor van 86 pk onder de kap. Let wel; dat is een atmosferische motor. Van A naar B komen is in India het belangrijkst, snel hoeft én kan het vaak toch niet. Voor de liefhebbers van wat meer pit zit er naar verluidt nog wel een turboversie in het vat. Voorlopig is de turboloze 1.2 echter de enige benzinekrachtbron voor de Altroz. Daarnaast is ook een 90 pk sterke 1,5-liter viercilinder turbodiesel leverbaar. Die is er vanaf omgerekend € 8.856.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.