In trainingspak: nieuwe Mercedes-AMG A45

Tanden zetten in RS3

Mercedes-Benz A45 AMG
Volgend jaar zet Mercedes-Benz een nieuwe A-klasse in de showrooms, een model dat uiteraard ook door AMG onder handen wordt genomen. Het is die ultieme sportversie die nu weer in beeld is verschenen.

De A45 AMG die momenteel in het A-klasse-gamma de scepter zwaait, is 381 pk en 475 Nm sterk. Deze vierwielaangedreven knalhatchback heeft dat vermogen te danken aan een geblazen 2,0-liter viercilinder, een blok dat mogelijkerwijs de overstap naar een nieuwe generatie overleeft. Mocht het deze viercilinder zijn die in de nieuwe A45 AMG een plekje krijgt, dan zal het vermogen op minimaal 400 pk komen te liggen.

De nieuwe AMG-topper krijgt waarschijnlijk bijval van een mildere variant, een versie die vergelijkbaar is met de 43 AMG-varianten die een trede lager op de krachtladder staan dan de 63 AMG's. De nieuwe A-klasse moet volgend jaar zijn gezicht laten zien. De AMG-versie zal een jaartje langer op zich laten wachten.

De A45 AMG moet het uiteindelijk opnemen tegen auto's als landgenoot Audi RS3. De huidige versie van die hothatch schopt het tot 400 pk en 480 Nm. Hoe het uiterlijk van Mercedes' nieuwe A-klasse zal opdrogen, wordt in deze spyshots behoorlijk duidelijk. We herkennen duidelijk elementen van de Concept A Sedan.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum