Iconische Jaguars op InterClassics en TopMobiel

Iconische Jaguars op InterClassics en TopMobiel
Liefhebbers van klassiekers kunnen van 8 tot en met 11 januari hun hart ophalen tijdens InterClassics & TopMobiel in Maastricht. Er zal onder andere een aardige verzameling bijzondere Jaguars te vinden zijn.

Van 8 tot en met 11 januari staat het MECC - het expositie- en congrescentrum in Maastricht - in het teken van InterClassics & TopMobiel. Tientallen klassiekers zullen er de nodige aandacht trekken en dankzij de hulp van Jaguar Daimler Club Holland kunnen we een reeks bijzondere Jaguars bewonderen.

Het 80-jarig bestaan van Jaguar wordt op InterClassics gevierd met onder meer een XK120 uit 1950. Het exemplaar dat in Maastricht staat, is tijdens de Alpine Rally van 1950 als snelste over de eindstreep gekomen en ook de RAC Rally en de Tulpenrally werden ermee gewonnen.

Dan is er een C-Type uit 1953, het exemplaar waar Jaguar voor het eerst de 24 Uur van Le Mans mee won. Ook in 1957 wist Jaguar Le Mans te winnen, destijds met een D-Type XKD 606 en ook dát exemplaar staat in de spotlight. De magistrale XJR9 - met 760 pk sterke 7,0-liter V12 - heeft eveneens een Le Mans-race weten te winnen en ook die platte racer is in Maastricht te vinden. Niemand minder dan Jam Lammers (en Johnny Dumfries en Andy Wallace) wisten in 1988 de fameuze race te winnen.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.