Hyundai Stargazer: nieuwe MPV met plek voor zeven

Met zijn allen bijzonder verpakt

Hyundai Stargazer
Hyundai StargazerHyundai StargazerHyundai StargazerHyundai StargazerHyundai StargazerHyundai StargazerHyundai StargazerHyundai Stargazer

Hyundai voegt een splinternieuw model toe aan zijn leveringsgamma. Maak kennis met de Hyundai Stargazer, een MPV met zes dan wel zeven zitplaatsen en een eigenwijze verpakking. Je voelt de bui mogelijk al hangen: naar Nederland komt de Stargazer niet.

Het internationale leveringsgamma van Hyundai telt een uitgebreide reeks interessante modellen die je in Nederland niet kunt kopen. Wat te denken van de jolige Casper en Veloster, de Palisade, of de excentrieke ruimtereus Staria. Die Staria is niet de enige MPV-achtige die Hyundai niet naar Nederland haalt. Zo heeft het merk speciaal voor de Chinese markt de Custo ontwikkeld en met deze splinternieuwe Stargazer bestookt Hyundai specifiek de automarkt van Indonesië met een kersvers praktisch ruimtewonder.

Hyundai Stargazer

Hyundai Stargazer

Zo groot als de 5,25 meter lange Staria of 4,95 meter lange Custo is de Stargazer overigens niet. De Stargazer is een relatief compact ruimtewonder dat, hoewel hij met een wagenlengte van 4,46 meter praktisch net zo lang is als een Peugeot 3008, toch drie zitrijen heeft en dus plek voor maximaal zeven inzittenden biedt. De Stargazer is geheel volgens Hyundais actuele designfilosofie getekend en dus krijgt ook deze MPV een eigenwijs koetswerk aangemeten, met uitbundige verlichting aan zowel voor- als achterzijde. Net als de Staria heeft de Stargazer een over de gehele breedte van het front lopende ledstrip. De visueel aan elkaar geknoopte achterlichten doen enigszins denken aan die van de Bayon.

Onder de Stargazer zit het K2-platform van Hyundai en Kia, de basis die je ook onder de i20 (Kia Rio) en tal van andere modellen van beide merken vindt. Onder de kap ligt een 1.5 die 115 pk en 144 Nm via een handgeschakelde zesbak of via een cvt-transmissie naar de voorwielen stuurt. De Stargazer moet het natuurlijk niet van zijn sportieve prestaties hebben, het is tenslotte een MPV. Ruim is Hyundais nieuwste in ieder geval wel. Achter de tweede zitrij kun je 585 liter aan bagage kwijt, al blijft daar achter de derde zitrij nog maar 200 liter van intact. Hyundai biedt ook een optie aan voor een zes- in plaats van een zevenzitter. In dat geval krijg je op de tweede zitrij twee rianter uitgevoerde zetels.

Hyundai Stargazer

Hyundai Stargazer met een eigenwijze overkapping van het instrumentarium.

In Indonesië heeft de Hyundai Stargazer een vanafprijs van omgerekend zo'n €16.100. De Koreaan moet er de degens kruisen met vergelijkbare MPV's als de Mitsubishi Xpander,Daihatsu Xenia en Toyota Avanza/Veloz. Veiligheidssystemen als Forward Collision Warning, Lane Keeping Assist, dodehoekdetectie en Rear Cross Traffic Collision Avoidance Assist (een hele mond vol) zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Een 4,2-inch digitaal instrumentarium en een 8-inch infotainmentscherm zijn eveneens in de Stargazer leverbaar.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.