Hyundai: ‘Nieuwe Kona veel vaker elektrisch’

60 in plaats van 40 procent

Hyundai Kona

Volgens Hyundai zal riant meer dan de helft van de in Europa verkochte nieuwe Hyundais Kona volledig elektrisch zijn. Het aandeel van die Kona Electric zou daarmee flink groeien ten opzichte van de vorige Kona.

Bij de vorige – en dus eerste – generatie van de Hyundai Kona was de elektrische versie uiteindelijk goed voor zo’n 40 procent van de verkopen in Europa. Hyundai Europe-CEO Michael Cole stelt volgens Automotive News Europe dat dat aandeel bij de nieuwe Hyundai Kona zal groeien naar 60 procent. Dat is niet alleen voor het wagenpark van Europa goed nieuws, maar ook voor de economie. De elektrische Kona wordt in tegenstelling tot de brandstof-Kona namelijk gebouwd in Europa, om precies te zijn in Tsjechië.

De nieuwe elektrische Kona zou door zijn aangescherpte design en flink grotere formaat simpelweg aantrekkelijker zijn en daarmee meer kopers trekken, denkt Hyundai. Dat geldt echter uiteraard evenzeer voor de andere versies van Hyundais nieuwe cross-over, die immers over dezelfde koets beschikken. Op elektrisch gebied verkent de nieuwe Kona Electric vermoedelijk geen grenzen, om de simpele reden dat het ‘oude’ model op dat vlak nog helemaal bij de tijd is. De spannende vraag is of de Kona met de grotere EV-doelen ook hoger zal eindigen op de Europese EV-ranglijst, want ook de concurrentie zit natuurlijk niet stil. In 2022 eindigde de Kona op de negende plek op de lijst met de populairste EV’s van Europa, grappig genoeg net vóór de Kia Niro waarmee hij zijn techniek deelt. In Nederland is het precies andersom.

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum