'Hyundai Ioniq Electric N niet uitgesloten'

Biermann kijkt vooruit

Hyundai Ioniq Electric
Met de i30 N bewijst Hyundai dat zijn N-label in staat is om een auto een geheel ander karakter te geven. In Nederland kennen we de i30 N al, maar daar zou zomaar een elektrisch N-broertje naast kunnen komen.

Uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken heeft met niemand minder dan N-topman Albert Biermann, blijkt nogmaals dat Hyundai grootse plannen heeft met het N-label. In Nederland kennen we de i30 N Hatchback al en daar komt straks een i30 N Fastback naast. In onder andere de Verenigde Staten heeft Hyundai de helaas niet voor Europa geplande Veloster N in de aanbieding. Volgens Biermann kijkt Hyundai niet alleen naar andere carrosserievormen, maar ook naar andere aandrijflijnen.

Een vierde N-model zou volgens Biermann zomaar op basis van een SUV kunnen zijn, mogelijk de Tucson. Daar blijft het niet bij. Volgens het voormalig hoofd van BMW's M-afdeling kijkt Hyundai ook naar auto's met een alternatieve aandrijflijn. "Als je het hebt over Hyundai's N-afdeling na het jaar 2021, dan denk ik dat ook wij niet om elektrificatie heen kunnen", zegt Biermann. "Vroeg of laat hebben we een EV, de vraag is alleen wanneer." Biermann geeft daarbij het voorbeeld van de Ioniq Electric. "[...] met bijvoorbeeld een grotere batterij, een krachtiger elektromotor en een sportievere afstelling, zouden we een N-kunnen maken. Zoiets is niet ondenkbaar."

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 319
 
DirectLease
Hyundai i20 1.2 MPI i-Motion (5D/5H)
€ 399
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 529
 
Leaseplan
Hyundai Ioniq 6 52kWh Style (4D/CVT)
€ 770
 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.