Hyundai introduceert 'panoramadak-airbag'

'Aanzienlijk minder kans op hoofdletsel'

airbag panoramadak hyundai
Na onder meer de knie-airbag en de voetgangersairbag is de wereld weer een airbag rijker. Hyundai presenteert als eerste autofabrikant ter wereld de 'panoramadak-airbag'.

De panoramadak-airbag is een luchtzak die vrijwel de gehele oppervlakte van het panoramadak kan overspannen. Het grote glazen dak is een steeds populairdere optie, maar brengt kennelijk de nodige risico's met zich mee. Volgens Hyundai zorgt deze airbag voor een aanzienlijk betere bescherming van het hoofd als de auto op zijn dak belandt en voorkomt het ding bovendien dat passagiers door het dak uit de auto worden geslingerd.

De airbag gaat af op het moment dat een bepaalde snelheid en hellingshoek worden gedetecteerd. Het systeem lijkt daarmee op de automatische rolbeugelsystemen waarover veel cabriolets beschikken, al is het doel hier natuurlijk anders. Volgens Hyundai is de panoramadak-airbag extra complex, omdat de voorziening rekening moet houden met de toestand van het dak op dat moment. Zo kan de glazen plaat geheel of gedeeltelijk geopend zijn, iets wat ook geldt voor het zonnescherm aan de binnenzijde van het dak. De airbag is volgens de Koreanen in staat om zich aan elke situatie aan te passen, zodat te allen tijde de beste bescherming kan worden geboden. Wanneer en in welke auto we deze airbag voor het eerst tegen zullen komen, is op dit moment nog niet bekend.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.