Hyundai i30 N ook in Verenigd Koninkrijk getest

Laatste hand aan eerste productie-N

Hyundai i30 N
In september is het de IAA van Frankfurt dat als podium dient voor de eerste Hyundai die overgoten is met de gepeperde N-saus. Vandaag laten de Koreanen weten dat ook de tests in het Verenigd Koninkrijk zijn afgerond.

Hyundai's N-afdeling kan gezien worden als het M Sport van het Koreaanse merk. De i30 is de eerste Hyundai die als N op de markt verschijnt en Hyundai steekt niet onder stoelen of banken dat deze hot hatch een serieuze kandidaat op dit gebied wordt. Hyundai's N-afdeling is gevestigd nabij de Nürburgring en het is ook dat Duitse circuit waar de hete Koreaan uitvoerig is getest.

Hyundai laat weten dat het ook de laatste tests heeft afgerond op de openbare weg in het Verenigd Koninkrijk. De i30 N is volgens Hyundai losgelaten op de "[...] meest uitdagende wegen van Engeland".

We weten al dat de van een adaptief sportonderstel voorziene i30 N een 2,0-liter geblazen viercilinder benzinemotor krijgt, die afhankelijk van de uitvoering tussen de 250 en 270 pk gaat leveren. Daarmee mikt Hyundai de pijlen op onder meer de Ford Focus ST en de Volkswagen Golf GTI. De N-versie is niet het enige i30-nieuws dat Hyundai in petto heeft; de C-segmenter krijgt op termijn gezelschap van een liftback.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.