Hyundai belicht N-toekomst

Focus RS-killer niet uitgesloten

Hyundai belicht N-toekomst
Hyundai heeft hoge verwachtingen van zijn N-label. Binnenkort krijgen we de RM 16 N Concept in het echt te zien en de i30 zal de eerste N-Hyundai zijn die op de markt verschijnt. Goed nieuws: er zit nog meer in de pijplijn!

Met de RM16 N Concept liet Hyundai onlangs al een soort overtreffende trap van zijn N-divisie zien. Inmiddels weten we al even dat niet die Veloster-achtige spierbundel, maar een i30 N de eerste Hyundai zal zijn die zijn N-spieren op het asfalt zal laten zien. Goed nieuws voor wie wel gecharmeerd is van het nieuwe Koreaanse performance-label: er zit nog veel meer aan te komen!

Dat blijkt uit berichtgeving van Car and Driver, dat gesproken heeft met Albert Biermann, hoofd van de N-afdeling. Er zouden na de i30 N nog twee N-modellen in het vat zitten. Daarbij hint Hyundai naar snelle SUV's. "We hebben SUV's die bijna "maak me sneller!" uitschreeuwen," aldus Bierman. De focus zou echter "nog niet" op snelle SUV's liggen, maar dat het mogelijk is, is zeker. Volgens Biermann zullen de volgende N-modellen hatchbacks, sedans of coupés zijn.

De i30 N lijkt meer een Focus ST-achtige te worden, maar ook een trede hoger op de krachtladder is Hyundai's interesse aanwezig. Volgens Biermann is ook de uiteindelijke komst van een vierwielaangedreven "high performance hatchback" niet uitgesloten, maar is het daar nu nog te vroeg voor.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.