Honda sluit Civic Type R Challenge af

Laatste record gebroken

Honda Civic Type R
Honda sluit de Civic Type-R Challenge af met een vijfde en laatste ronderecord. De voorwielaandrijver mag zich nu ook de snelste voorwielaandrijver op de Hungaroring in Hongarije noemen.

Niemand minder dan Jenson Button zat achter het stuur van de Civic Type-R die zich met een tijd van 2 minuten en 10,19 seconden de snelste voorwielaandrijver op het 4,38 kilometer lange circuit mag noemen. Het vorige record stond eveneens op naam van de Civic Type-R, uiteraard gaat het hier om een exemplaar van de vorige generatie.

Honda wist met de nieuwe Type-R in april 2017 op de Nürburgring de snelste rondetijd neer te zetten in de categorie 'voorwielaangedreven productiemodellen'. Vervolgens startte Honda de Civic Type-R Challenge, waarin het nu het vijfde en laatste record op naam heeft gezet. Eerder wist Honda vergelijkbare records te breken op Magny Cours, Spa-Francorchamps, Silverstone en Estoril.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.