Honda licht elektrificatieplannen toe

Alle modellen elektro-ondersteuning vanaf 2025

Honda Jazz spyshots

Honda toont op de IAA de productieversie van de langverwachte E, maar licht ook zijn elektrificatieplannen met andere modellen nader toe vanaf de Duitse beurs. Het meest concrete nieuws is dat de nieuwe Jazz volgend jaar verschijnt en uitsluitend leverbaar zal zijn als hybride.

De volledig elektrische Honda E staat zoals zoveel EV’s symbool voor de elektrische ommekeer van het merk dat ‘m bedacht, al betekent dat bij Honda niet dat er binnenkort helemaal geen verbrandingsmotor meer wordt gemaakt.

Specifiek voor de Europese markt doen de Japanners echter wel een aantal beloftes. Zo zal de volgende Jazz, die al in gecamoufleerde vorm is gespot, in Europa altijd een hybride zijn. Dat is des te opmerkelijker als je bedenkt dat er van de huidige Jazz niet eens zo’n Hybrid is, maar bij de vorige Jazz was er wél een versie met Honda’s befaamde Integrated Motor Assist. De nieuwe Jazz moet volgend jaar in Europa op de markt verschijnen.

De hybride Jazz is de volgende stap op weg naar het uiteindelijke doel: in 2025 moeten alle auto’s van het merk in Europa geheel of gedeeltelijk elektrisch zijn. Minimaal hybride dus. Een hybrideversie van de CR-V is er al, de rest volgt dus in de komende jaren.

Ondertussen gaat Honda zich ook bezighouden met laad-infrastructuur en de ontwikkeling van slimme laadoplossingen die het mogelijk maken om energie uit elektrische auto’s indien nodig terug te leveren aan het netwerk. De verkoop van dit soort diensten moet al in 2020 van start gaan, met het Verenigd Koninkrijk en Duitsland als introductiemarkten.

PRIVATE LEASE Honda Jazz

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum