Vernieuwde Honda Jazz vanaf bijna €32.000

Meer vermogen, meer euro's

Honda Jazz facelift
Honda Jazz faceliftHonda Jazz faceliftHonda Jazz faceliftHonda JazzHonda Jazz faceliftHonda Jazz faceliftHonda Jazz facelift

De Honda Jazz is gefacelift. Voordat Honda er zelf ruchtbaarheid aan geeft kan AutoWeek je al vertellen wat de Japanner moet kosten. Hij is er vanaf bijna €32.000 en daarmee ligt de vanafprijs ruim €4.500 hoger dan voorheen. Het prijsverschil is relatief eenvoudig te verklaren.

Begin dit jaar stelde Honda de voor de Europese en dus ook Nederlandse markt bestemde vernieuwde Jazz voor. De gefacelifte Honda Jazz herken je onder meer aan zijn gewijzigde neus, maar ook op technisch vlak is de Jazz net even anders dan het in 2020 gepresenteerde origineel. Zo had de in Nederland altijd hybride Jazz e:HEV een systeemvermogen van 109 pk. Na de facelift bedraagt het systeemvermogen 122 pk. De vanafprijs van de herziene Jazz e:HEV bedraagt in Nederland €31.660. Dat is ruim €4.500 meer dan voorheen. Dat zit zo.

Honda past de uitvoeringen aan waarin het de Jazz in Nederland aanbiedt. Het leveringsgamma van de startte in Nederland voorheen met de €27.065 kostende Comfort, maar die uitvoering komt te vervallen. Voortaan is de Elegance het basismodel. Die kostte voorheen €28.880 en wisselt na de facelift vanaf €31.660 van eigenaar. Ja, de Jazz is zonder meer duurder geworden, maar het prijsverschil valt met €2.780 relatief gezien mee als je weet dat je er onder andere meer vermogen en fijngeslepen techniek voor terugkrijgt.

De Executive verdwijnt en maakt plaats voor een variant die Advance heet. Daarboven staat de bekende Crosstar, die nu als Advance Crosstar door het leven gaat en die de Jazz opnieuw een meer cross-overachtig voorkomen geeft. Een stap daarboven treffen we een nieuwe uitvoering, met de aanduiding Advance Sport.

Prijslijst Honda Jazz e:HEV

UitvoeringVermogenVanafprijs
Elegance122 pk€31.660
Advance122 pk€32.950
Advance Crosstar122 pk€35.195
Advance Sport122 pk€34.015

Hier lees je alles over de gefacelifte Honda Jazz e:HEV.

PRIVATE LEASE Honda Jazz

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum