Honda laat meer zien van BR-V

Zevenzits cross-over niet voor Nederland

Honda BR-V Prototype
Speciaal voor Indonesië heeft Honda een zevenzits cross-over in de ontwikkelingskamer staan: de BR-V. Vandaag is de auto getoond tijdens de Indonesia International Auto Show.

In juni kregen we van Honda al een designschets te zien waarmee werd weggegeven wat de Indonesische consument die in de markt is voor een grote, stoer aangeklede cross-over van het merk kan verwachten.

Tijdens de grootste autoshow van Indonesië - de Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIAAS) - is de BR-V als prototype aan de lokale markt voorgesteld. We kunnen er overigens van uitgaan dat er aan het uiterlijk weinig meer gaat veranderen.

Wie de auto enigszins bekend voorkomt, hoeft niet aan zichzelf te gaan twijfelen. In 2013 liet Honda de Mobilio al zien, een zevenzits-MPV voor de Indonesische markt. De BR-V lijkt de met extra plastic rondom opgeruigde versie van dat model te worden. Het front is tevens aangepakt, dat komt nu meer overeen met de voorzijde van auto's als de Jazz en de HR-V. Foto's van de achterzijde van de auto, blijven ons nog even onthouden.

Onder de kap lepelt Honda een 1,5-liter i-VTEC-vierpitter die goed is voor zo'n 120 pk en 145 Nm. Schakelen gaat middels een handbak met zes versnellingen of een CVT-automaat. In januari gaat de BR-V in productie, maar ons deel van de wereld zal hij niet onder z'n wielen krijgen.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.