Honda geeft openheid van zaken over nieuwe Civic

Honda Civic
We zagen 'm al diverse malen voorbijkomen op verschillende testlocaties, maar tot nu toe hield Honda zelf de kaken stijf op elkaar over de nieuwe Civic. Nu heeft het merk echter de stilte doorbroken met een officieel persbericht.

Honda meldt in het persbericht zich bij ontwikkeling van de nieuwe Civic te hebben gericht op de rijeigenschappen van de auto. De volgende generatie behoudt het sportieve van de huidige Civic, maar rijdt tegelijkertijd volwassener. Het testproces begon in Japan en werd later voortgezet op diverse soorten wegen in Europa.
En niet voor niets, belooft Honda: "De auto is geen evolutie, maar een revolutie op het gebied van rijeigenschappen. De auto loopt feitelijk twee generaties voor op de Civic die nu nog te koop is."
De Civic krijgt weer de torsie-as achter. Hierdoor behoudt de auto de grootste kofferruimte uit z'n segment en veel interieurruimte. De torsie-as en de stabilisatorstang zijn voortaan dikker en Honda geeft de Civic een geavanceerdere demping aan de achterzijde.
Dan de belangrijkste vraag: wanneer komt-ie? Honda meldt dat de productieversie op de IAA in Frankfurt wordt onthuld. Begin 2012 verschijnt de auto bij de dealers. De productie vindt weer plaats in het Engelse Swindon.

PRIVATE LEASE Honda Civic

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.