Honda Clarity arriveert in Europa

Bekendheid van brandstofcel vergroten

Honda Clarity
Met de Clarity FCV heeft Honda opnieuw een auto met brandstofcel in zijn line-up. De eerste exemplaren hebben nu Europese bodem onder hun wielen gekregen.

In maart dit jaar liet Honda de definitieve productieversie van de Clarity FCV zien, een Japanner met een brandstofcel onder de kap. De eerste zes exemplaren zijn nu in Europa aangekomen.

De innovatieve Honda's zijn bestemd voor klanten in Londen en Kopenhagen die meedoen aan het Hydrogen for Innovative Vehicles (HyFIVE)-project, een project dat in het leven geroepen is om de bekendheid van auto's met brandstofcel te vergroten. In totaal maken 185 auto's van diverse fabrikanten deel uit van het project.

De Clarity heeft op papier een actieradius van 750 kilometer, iets dat volgens Honda in de praktijk neerkomt op 589 kilometer. De 1.890 kilo wegende Honda - relatief zwaar wegens de aanwezigheid van twee waterstoftanks, een van 24 liter (voor) en 117 liter (achter) - meet 4,915 mm in de lengte, is 1.875 mm breed en 1.480 mm hoog. Bijtanken is in zo'n drie minuten achter de rug.

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.