Honda Civic Type-R is weer Koning Nürburgring

Golf Clubsport S onttroond

Honda Civic Type-R is weer Koning Nürburgring
Honda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning NürburgringHonda Civic Type-R is weer Koning Nürburgring
Honda mag zijn Civic Type-R weer de heerser van de Nürburgring noemen. De nieuwste incarnatie van de Japanse krachtpatser is weer de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring.

Lang was de Renault Mégane RS de snelste voorwielaandrijver op de fameuze Nürburgring, een titel die de Franse atleet in 2014 verloor aan de Seat Leon Cupra, om hem hetzelfde jaar weer terug te eisen. Ook de vorige generatie Civic Type-R heeft de titel 'snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring' eens op naam weten te zetten. In maart 2015 onttroonde de Honda de Mégane RS met een tijd van 07:50;63, een tijd die vorig jaar door de Volkswagen Golf GTI Clubsport S weer werd verbeterd (07:49;21). Vandaag slaat de nieuwe generatie Honda Civic Type-R terug!

De nieuwe Civic Type-R werd vorig jaar in Parijs in productievorm gepresenteerd en is met zijn 320 pk en 400 Nm 10 pk sterker dan zijn voorganger. De auto is stijver dan ooit en dat vertaalt zich in een spectaculaire tijd van 07:43;80 op het ruim 20 kilometer lange Duitse circuit met de bijnaam 'de Groene Hel'. Volgens Honda is de nieuwe Type-R in 'gemiddeld snelle bochten' al zo'n 10 km/h sneller dan de vorige generatie.

Een video van de spectaculaire ronde:

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (161) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.