Honda Civic Type-R fors goedkoper

WLTP pakt gunstig uit

Honda Civic Type-R Limited Edition
Honda Civic Type-R Limited EditionHonda Civic Type-R Limited EditionHonda Civic Type-R Limited EditionHonda Civic Type-R Limited EditionHonda Civic Type-R Limited Edition

De overstap naar de WLTP-methode voor het vaststellen van de CO2-uitstoot, pakt voor de oppermachtige Civic Type-R gunstig uit. De hitsige Honda wordt namelijk fors goedkoper!

Hoewel ook de WLTP-methode nog altijd geen exacte afspiegeling is van de daadwerkelijke uitstoot van een auto, is deze relatief nieuwe meetcyclus een stuk realistischer dan de wel erg vergevingsgezinde NEDC-methode die hem voorging. De WLTP-methode heeft veelal tot gevolg dat de CO2-uitstoot van diverse modellen op papier hoger is dan voorheen, en dat betekent natuurlijk een hogere bpm. Voor de Civic Type-R gaat een andere vlieger op. Honda meldt namelijk trots dat de Civic Type-R dankzij de nieuwe berekening van de CO2-uitstoot goedkoper wordt. Aanzienlijk.

Volgens de importeur ligt het prijsvoordeel van de klant op een ruim 6,5 mille: €6.541 om precies te zijn. De Civic Type-R staat momenteel nog vanaf €62.225 in de orderboeken. Dat betekent dat de Civic Type-R met ingang van 1 juli een vanafprijs heeft van €55.684. Een prijsdaling van dik tien procent. Voor dat bedrag krijg je een heftig bespoilerde Civic die dankzij zijn krachtige 320 pk sterke 2.0 viercilinder in 5,8 tellen op een snelheid van 100 km/h zit.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.