Honda Brio en Amaze onder het mes

Aziatische Honda's bijgepunt

Honda Brio en Amaze facelift
Honda Brio en Amaze faceliftHonda Brio en Amaze faceliftHonda Brio en Amaze faceliftHonda Brio en Amaze faceliftHonda Brio en Amaze facelift
Vandaag kijken we weer over de grens om te zien wat daar te koop is. We blijven hangen in het zuiden van Azië, waar Honda de Brio en de Amaze een kleine facelift heeft gegeven.

De in 2011 gelanceerde Brio en de twee jaar later verschenen daarvan afgeleide sedan - de Amaze - zijn door Honda onderworpen aan een facelift. De twee in Thailand, Indonesië en India op de markt zijnde modellen krijgen een iets sportiever front aangemeten.

Wereldschokkend zijn de aanpassingen aan dit duo basismodellen niet. We zien een nieuwe, bredere grille en aangepast bumperwerk. Ook zijn de koplampen opnieuw ingedeeld. Vanbinnen komen we een nieuwe middenconsole tegen en volgens Honda gebruikt het nu premium-materialen voor de afwerking van het binnenste. Op de optielijst staan zaken als een Smart Key System en een startknop.

Onder de kap van het no-nonsense duo een 1.2-liter metende i-VTEC viercilinder benzinemotor die 91 pk sterk is. In de vorm van de Mobilio hebben de Brio en de Amaze ook een MPV-broer.

Wat vinden jullie? Zouden dergelijke modellen het in Nederland goed doen aan de onderkant van de prijslijst? Stemmen kan in de poll!

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.