Grote terugroepactie Volvo, ook in Nederland

Gordels

Volvo S60 D4

Volvo roept met een terugroepactie wereldwijd bijna 2,2 miljoen auto's terug naar de garage. Het betreft modellen die tussen 2006 en 2019 van de band zijn gelopen. Bij deze auto's moeten de kabels van de veiligheidsgordels voorin gecontroleerd worden.

Ook in Nederland zullen auto's door de terugroepactie naar de werkplaats moeten. Volgens Volvo kan deze kabel in zeer zeldzame gevallen slijtage vertonen, waardoor de veiligheidsgordel niet optimaal meer functioneert. De kabel zal uit voorzorg worden vervangen. Volgens de Zweedse autobouwer zijn er geen gevallen bekend waarbij de kabel voor problemen of ongelukken heeft gezorgd.

De terugroepactie omvat wereldwijd bijna 2,2 miljoen voertuigen en is daarmee de grootste 'recall' van het merk tot nu toe. In Nederland gaat het om 102.166 auto's, zo meldt Volvo Nederland aan Nu.nl. Het gaat volgens het terugroepregister van de RDW om de S60, S60 CC, S60 L, S80, S80 L, V60, V70, XC60 en XC70 uit eerder genoemde bouwjaren.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.