GM klaagt Ford aan om schenden handelsmerk

Super Cruise en Blue Cruise

Ford F-150 Blue Cruise Spyshots

General Motors (GM) klaagt branchegenoot Ford aan voor het schenden van een handelsmerk op de naam voor technologie voor autonoom rijden. Het gaat om GM's 'Super Cruise' en Ford's 'Blue Cruise'.

Dat staat in documenten die zijn ingediend bij een lokale lokale rechtbank in Californië. GM wil met de rechtszaak twee eigen merken beschermen, nadat Ford in april een systeem voor (semi-)autonoom rijden een naam gaf die erg veel lijkt op die van de GM-systemen. Gesprekken tussen de twee autofabrikanten over de kwestie leverden volgens GM nog niets op. Ford reageerde nog niet direct op de zaak.

De systemen van GM heten Cruise en Super Cruise. Ford veranderde het voormalige Co-Pilot360 naar Blue Cruise. GM introduceerde in 2017 de Super Cruise-technologie, waarmee je korte periodes je handen van het stuur kunt halen, in de Cadillac CT6. Het concern breidde de technologie sindsdien uit zodat auto’s autonoom van baan kunnen wisselen. GM wil nog meer modellen ermee uitrusten. Volgens GM wist Ford 'precies waar het mee bezig was' en als Ford een 'nieuw, uniek merk' had willen starten, had het volgens GM makkelijk een andere naam kunnen kiezen dan Cruise.

PRIVATE LEASE Ford

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.