Ford test met autonoom rijdende F-150

Blue Cruise 2.0?

Ford F-150 Blue Cruise Spyshots

Ford is aan het testen geslagen met een F-150 die op zijn dak letterlijk een enorme bult vol technologie heeft zitten. Het houdt vrijwel zeker verband met Blue Cruise, Fords soft- en hardware voor autonoom rijden.

Ford introduceert dit jaar Blue Cruise op de Mustang Mach-E, de F-150 én de onlangs gepresenteerde Evos. Daarmee zijn deze auto's in staat om semi-autonoom te rijden. Concreet houdt het in dat ze op door Ford in kaart gebrachte snelwegen zelfstandig kunnen rijden. Een combinatie van Lane Keeping Assist en adaptieve cruisecontrol zorgt ervoor dat je als bestuurder je handen van het stuur kunt houden en je voeten van de pedalen en rustig achterover kunt leunen, terwijl de auto zijn werk doet. Dat is alles behalve grensverleggend, maar waarschijnlijk werkt Ford met deze F-150 aan het volgende hoofdstuk van Blue Cruise.

De volgende stap is natuurlijk dat Fords ook in niet in kaart gebrachte gebieden hun weg kunnen vinden. Ook het zelfstandig door ingewikkeldere gebieden rijden, zoals drukke binnensteden, moet nog dit decennium werkelijkheid worden. Deze vol met sensoren en camera's gehangen F-150 lijkt daarin een rol te spelen. Op een afgesloten terrein ergens in Michigan rijdt deze pick-up rond, om op een veilige manier Fords ontwikkelingen op dit vlak te testen. Het is nog afwachten wanneer 'Blue Cruise 2.0' zijn intrede doet. De Mustang Mach-E, die straks via over-the-air-updates van Blue Cruise is te voorzien, is waarschijnlijk de eerste auto waarmee we de mogelijkheden hieruit kunnen proberen.

PRIVATE LEASE Ford F-150

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
DirectLease
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 509
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.