GM en Honda starten Amerikaanse alliantie

Speciaal voor Noord-Amerika

General Motors GM Honda

De auto-industrie is binnenkort een nieuwe samenwerking rijker, want General Motors en Honda zeggen de handen ineen te willen slaan voor de Noord-Amerikaanse markt.

Zowel General Motors als Honda heeft volgens Automotive News vandaag bekendgemaakt dat er een memorandum van overeenstemming is getekend. Daarmee kondigen de twee producenten hun Noord-Amerikaanse samenwerking aan. Het doel is om gezamenlijk auto's te gaan ontwikkelen.

Het is geen geen verrassing dat GM en Honda de handen ineen slaan, want afgelopen april maakten de merken al bekend dat ze samen aan de slag zouden gaan met het ontwikkelen van enkele EV’s. Toen werd bekend dat er twee EV’s op stapel staan, die technisch op GM leunen, maar een Honda-koets krijgen. Het eerste resultaat moet al begin 2021 zichtbaar worden.

Volgens een Honda-woordvoerder zouden er geen investeerders bij de nieuwe alliantie zijn betrokken. Volgens Koji Watanabe willen de twee autofabrikanten de werkzaamheden in Noord-Amerika op een efficiënte manier naar een hoger plan tillen. De definitieve plannen worden binnenkort uit de doeken gedaan. Dan komen we ongetwijfeld meer te weten over te verwachten automodellen.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.