Gesnapt: nieuwe Jeep Grand Cherokee

Druk aan de Jeep-top

Spyshots Jeep Grand Cherokee

Jeep werkt aan een nieuwe Grand Cherokee. Het is die straks tot op het kleinste nippertje gewijzigde SUV die nu beter dan ooit in beeld is verschenen.

Wie in de markt is voor een grote SUV, komt bij Jeep al snel terecht bij de Grand Cherokee. Zelfs in de Verenigde Staten is het de grootste SUV die het merk aanbiedt, maar niet in China! De Chinese consument kan namelijk ook nog voor de Grand Commander gaan. Straks liggen er andere kaarten op tafel. Jeep komt namelijk niet alleen met een productieversie van de Grand Wagoneer Concept, maar wurmt tussen de Grand Cherokee en die nieuwkomer ook nog eens een normale Wagoneer. De Grand Cherokee krijgt in de Verenigde Staten straks dus twee modellen boven zich, maar de Grand Cherokee zelf wordt niet overgeslagen in de vernieuwingsdrift.

Die nieuwe Grand Cherokee is overigens best welkom, het huidige model werd immers al in de tweede helft van 2010 op de markt gebracht. Waarschijnlijk komt de aanstaande Grand Cherokee op een aangepaste versie van het Giorgio-platform van Fiat Chrysler Automobiles te staan. Die basis ken je in Nederland wellicht van de Alfa Romeo 's Giulia en Stelvio. De Grand Cherokee krijgt gezien FCA's stapsgewijs groter wordende aandacht voor elektrificatie waarschijnlijk ook een plug-in hybride variant. Jeep zou Jeep niet zijn als het ook geen zes- en achtcilinders op de leveringslijst zou zetten. Reken ook weer op de komst van een machtige SRT-versie.

Het heeft er overigens alle schijn van dat Jeep de Grand Cherokee in twee lengtematen op de markt brengt. De grootste van het stel wordt in tegenstelling tot zijn kortere broer geen vijfzitter, maar een zevenzitter met drie zitrijen.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.