Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!

CLS-opvolger draagt nieuwe naam

Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!
Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!Gesnapt: Mercedes-Benz CLE-klasse!
Mercedes-Benz is aan het testen geslagen met de opvolger van de CLS-klasse. Onze spionagefotograaf was wederom op het juiste moment op de juiste plaats.

Het is 2004 als Mercedes-Benz de eerste generatie van de CLS-klasse presenteert, een vierdeurscoupé op het verlengde platform van de toen actuele E-klasse. Inmiddels loopt ook de huidige CLS-klasse op zijn laatste benen. Het model is immers in 2011 al aan de wereld voorgesteld en deelt zijn genen met de vorige generatie E-klasse. Dankzij onze spionagefotograaf hebben we nu zijn opvolger in beeld, een auto die naast een nieuwe koets ook een nieuwe naam zal krijgen.

Eind 2014 liet Mercedes-Benz weten zijn modelnamen anders te gaan indelen. Zo worden de segmenten verdeeld in de A-, C-, E-, en S-klasse en dragen cross-overs de toevoeging GL. Zo heet de kleinste cross-over logischerwijs GLA-klasse en de middelgrote GLC-klasse. De huidige CLS-klasse is nog ten tijde van de oude naamstructuur op de markt gebracht. Het lijkt niet meer dan logisch dat de nieuwe generatie van de aan de E-klasse gerelateerde vierdeurscoupé derhalve CLE-klasse gaat heten.

We zien een nog heftig ingepakt prototype dat het bekende CLS-recept volgt. De auto oogt laag en gestrekt en aan de achterzijde lijken we lichtunits waar te nemen lijkend op de exemplaren achterop de C- en S-klasse Coupé. Het nieuwe platform van de E-klasse zorgt met zijn 6,5 centimeter langere wielbasis ongetwijfeld voor meer interieurruimte. Veelvuldig gebruik van aluminium zal het gewicht - net als bij de E-klasse - met zo'n 100 kilo terugbrengen ten opzichte van het huidige model.

In 2018 verwachten we de nieuwe CLE-klasse op de markt. De terugkeer van de Shooting Brake lijkt wegens het marginale succes van die variant op losse schroeven te staan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.