Gerucht: Mercedes komt met elektromerk

Rivaal voor BMW's i-modellen

Gerucht: Mercedes komt met elektromerk
Als we de berichtgeving van de Duitse krant Handelsblatt mogen geloven, kunnen we spoedig kennismaken met een nieuw submerk van Mercedes-Benz.

Met zijn i-modellen heeft BMW modellen in zijn portfolio waarmee volledig wordt gericht op elektrificatie. Momenteel kennen we de i3 en de i8 en ook een grotere broer voor de i3 - de i5 - moet inmiddels in vergevorderd stadium in de ontwikkelingskamers staan. Mercedes-Benz is volgens de Duitse krant Handelsblatt voornemens tegengas te gaan geven met een compleet submerk.

Het submerk zou puur elektrische auto's gaan voeren van zowel Mercedes-Benz zelf als van zustermerk Smart. Eerder kondigde Mercedes al de komst van aan van een elektrische versie van de GLC-klasse met brandstofcel. Ook de Smart Forfour en Fortwo zullen met elektrokracht op de markt verschijnen. Volgens Handelsblatt kunnen we in oktober tijdens de Autosalon van Parijs al kennismaken met het nieuwe submerk.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.