Gereden: Subaru Outback

Subaru Outback 2015 gelekt
Wie wel de voordelen van een SUV wil, maar niet de nadelen, kan zich wenden tot Subaru. Volgens het merk zelf is de Outback namelijk het ideale compromis tussen een stationwagon en een SUV. Dat willen we graag zien.

Tegenwoordig is een opgeruigde stationwagon helemaal niet meer zo'n vreemd gezicht. Een Volvo XC70 bijvoorbeeld, is helemaal ingeburgerd. En hoewel dat absoluut één van de voorhoedespelers van het segment was, was Subaru er nog veel eerder bij. Al in 1994 kwam de eerste Legacy Outback op de markt en inmiddels staat de Outback helemaal op eigen (verhoogde) poten. En het model doet het zeker niet onverdienstelijk, want in veel landen zien ze offroad-eigenschappen in combinatie met een hele bult ruimte wel zitten. Want zoals het een echte Subaru betaamt, is vierwielaandrijving standaard, evenals een flinke grondspeling. Maar, in Nederland rijden we niet zo veel buiten de verharde paden, dus hoe doet een Outback het eigenlijk op de weg?

Vooral heel comfortabel, zo blijkt al na de eerste paar kilometer. De veerwegen zijn natuurlijk vrij lang en in bochten, maar ook tijdens remmen en accelereren, voel je de koets dan ook vrolijk op en neer deinen. Een soort rijdend waterbed, maar dan wel eentje dat niet gelijk omvalt bij de eerste de beste bocht. Je wordt zeker niet uitgedaagd om de grenzen op te zoeken, maar mocht je eens een bocht onderschat hebben, dan blijkt de gripreserve dik in orde. Uiteraard staat de standaard aanwezige vierwielaandrijving garant voor een overdaad aan tractie. Wat wel opvalt, is dat de Outback op slecht wegdek de neiging heeft om een beetje te dribbelen, alsof de dempers niet helemaal raad weten met de snelle op en neer gaande beweging van de wielen.

Benieuwd naar de volledige rij-impressie? Je leest 'm in AutoWeek nummer 6, die vanaf 4 februari in de winkel ligt. Binnenkort zie je bovendien de video-impressie op AutoWeek.nl!

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.