Facelift voor Subaru Outback

Nieuw front

Subaru Outback facelift
Subaru Outback faceliftSubaru Outback faceliftSubaru Outback faceliftSubaru Outback faceliftSubaru Outback faceliftSubaru Outback faceliftSubaru Outback facelift

Subaru voert een facelift door op de Outback. De avontuurlijke vierwielaangedreven stationwagon krijgt onder meer een vernieuwd front, maar op heftige aanpassingen hoef je verder niet te rekenen.

Subaru haalde de huidige generatie Outback pas vorig jaar naar Nederland, maar elders ter wereld reed het model al sinds 2019 rond. Dat betekent dat de Subaru Outback dit jaar vier jaar oud wordt, tijd voor een kleine facelift. Subaru geeft de Outback een herzien front, compleet met nieuwe koplampen met daarin een uitloper die omlaag de bumper in duikt. De koplamp krijgt er een stukje bemoeienis van de bumper voor terug, voortaan loopt een stuk kunststof namelijk de koplamp in.

Subaru Outback

Subaru Outback (pre-facelift)

Daarmee is het uiterlijke nieuws nog niet klaar. Subaru geeft de Outback namelijk een grotere en met name verder omlaag lopende grille, met bovendien nog maar één chroomkleurige lamel in plaats van twee. Ook de onderkant van de bumper gaat op de schop. De mistlampen verhuizen richting het midden en zijn voortaan veel prominenter in beeld. De hoog-op-de-poten-stationwagon komt met zijn nieuwe kunststof inzetstukken in de bumpers en rond de wielkasten net wat ruiger voor de dag. Mogelijk heeft Subaru zich voor de reguliere versies van de Outback laten inspireren door de vorig jaar in de Verenigde Staten geïntroduceerde Wilderness-uitvoering.

Subaru Outback facelift

Subaru Outback (facelift)

Subaru brengt de nieuwste variant van zijn pakket veiligheidssystemen naar de Outback, compleet met een verbeterd Eye Sight-systeem zelfs met een extra EyeSight-camera die aan de voorkant van de topuitvoering van de Outback een plekje krijgt. Die Touring geheten topuitvoering krijgt verder onder meer een slimme binnenspiegel die uit een digitaal display bestaat. Subaru levert de vernieuwde Outback met een zo'n 260 pk sterke 2.4 viercilinder boxermotor met turbo, al moeten de minder bedeelde uitvoeringen het met de 185 pk atmosferische 2.5 boxermotor doen. Alle Outbacks hebben een Lineartronic cvt-transmissie. De gewijzigde Outback krijgt onder meer het jongste Starlink-multimediasysteem. Daarmee kun je onder meer draadloos gebruikmaken van Apple CarPlay en Android Auto.

Subaru heeft de gefacelifte Outback nog niet in Europese gedaante gepresenteerd. Prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt zijn er dan ook nog niet.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum