Gereden: Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte
Een heuse primeur: vandaag mochten de eerste journalisten op pad met de nieuwe Maserati Quattroporte. Wij waren erbij!

Dit is niet alleen een gloednieuwe supersedan die die vorige Quattroporte moet vervangen, het is ook het begin van een gloednieuw Maserati. Het merk gaat in deze tijden van crisis ontzettend tegen de stroom in en wil gigantisch groeien. Volgend jaar een nieuwe sedan, dat jaar erna een SUV, in 2015 mogelijk de nieuwe Gran Turismo. En zo verder. Deze Quattroporte is de eerste van die hele nieuwe lijn auto's en geeft daarmee aan wat het merk in huis heeft.

Omdat de auto nog niet op beurzen heeft gestaan is deze testrit ook de eerste keer dat we de sedan in het echt zien. Ja, hij is misschien iets braver getekend, maar zeker niet minder imposant. Hij meet een gigantisch 5,26 meter en de kont is hoger en dikker dan voorheen. De auto wordt vooralsnog leverbaar met twee motoren, een V6 en een V8. Beide met twee turbo's. Mogelijk volgt later een diesel. Wij beginnen met de dikke V8, waardoor we 530 pk hebben. Eventuele angst is ongegrond: ondanks de turbo's klinkt de auto nog altijd als een wild beest. Later deze week delen we dat met jullie middels een video. De auto is bovendien veel sneller dan voorheen. In 4,6 seconden zit je op 100 km/h, de top is een onbegrensde 307 km/h. Onze eerste indruk is dat de Italianen de auto vooral hebben aangepakt daar waar dat nodig was. De remmen zijn eindelijk op orde, het interieur is veel netter dan voorheen, de goedkope knopen zijn verdwenen en de auto is enigszins comfortabel. Zaken die al goed waren, zijn goed gebleven. De Quattroporte is zeer dynamisch, de besturing is top, de V8 klinkt geweldig en de auto jaagt nog steeds alles iedereen weg van de linkerbaan met zjn voorkomen. Als dit een voorbode is van wat komen gaat zijn we zeer benieuwd naar alles wat de komende jaren uit Italie gaat verschijnen. Het is zeker niet zo dat de Duitse concurrentie wordt weggevaagd, maar als je in deze klasse eens wat anders wil, iets meer passie, dan is dit een extreem sterk alternatief voor een Jaguar XJ Supersport.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.