Genesis komt definitief naar Europa

Nu wel kansrijk?

Genesis G70
Genesis G70Genesis G70Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis G80Genesis GV80Genesis GV80Genesis GV80

Genesis, het luxemerk van Hyundai, heeft plannen om naar Europa te komen. Dat maakte het merk bekend bij de aankondiging van de nieuwe Europese directeur. Om de uitbreiding naar ons continent goed te kunnen doen verlopen, heeft Genesis wederom personeel vanuit Audi ingevlogen.

Dominique Bösch, die voor Audi in Azië van verschillende afdelingen directeur is geweest, gaat de Europese tak van Genesis leiden. Hij is niet het eerste personeelslid dat de Koreanen van de Duitsers wegplukken. Eerder werd Peter Schreyer, de ontwerper die onder meer de Audi TT heeft getekend, ook al ingehuurd. Bösch heeft de taak om Genesis hier tot een succes te maken. Volgens hem kan het merk  nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen. "Ik ben er zeker van dat de modellen die we hier willen gaan uitbrengen voor velen een aangename verrassing zijn", zegt hij. Verdere details over de Europese line-up en de wijze waarop Genesis hier auto's wil gaan verkopen, worden binnenkort bekend gemaakt.

Genesis werd vanaf 2015 gepositioneerd als het luxemerk van Hyundai. Bij die aankondiging werd al bekend dat Europa in eerste instantie geen prioriteit had, maar pas zou volgen wanneer er meerdere modellen in de showrooms staan. Dat is nu het geval. Momenteel biedt Genesis vier modellen aan en is er een vijfde op komst. De G90, het topmodel, was de eerste auto die de nieuwe designtaal mee kreeg. Later volgden de G80 en meer recentelijk de G70, waarbij de laatste de strijd aan moet gaan met de Mercedes-Benz C-klasse, Audi A4 en BMW 3-serie. Daarnaast biedt Genesis met de GV80 een fullsize-SUV aan. Een kleinere SUV in de vorm van de GV70, die moet gaan concurreren met auto's als de BMW X3, is eveneens op komst.

Tot slot zit er een volledig elektrisch model in de pijplijn, waarmee Genesis in totaal op zes leverbare modellen uit komt. Inderdaad, het aantal dat bij de lancering van het luxemerk in 2015 werd aangekondigd. Of Genesis nu succesvoller gaat worden in Europa dan in het verleden het geval was, moet straks blijken. Infiniti, een ander Aziatisch luxemerk, hield het onlangs namelijk nog voor gezien.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.