*UPDATE* Officieel: Subaru Viziv-7 Concept

Stoere lijnen, zeven stoelen

*UPDATE* Officieel: Subaru Viziv-7 Concept
Subaru heeft in Los Angeles de Viziv-7 Concept gepresenteerd, een vooruitblik naar een nieuwe cross-over met zeven zitplaatsen!

Subaru is al jaren bezig met concept-cars die de naam Viziv dragen, wat staat voor Vision of Innovation. In maart 2013 maakten we kennis met de Viziv Concept en een jaar later was het met de Viziv 2 tijd voor een herziene versie van die concept-car. Vorig jaar trok Subaru het doek van de Viziv Future Concept, een vooruitblik naar een compacte cross-over. In Los Angeles schittert nu de Viziv-7 Concept, een studiemodel dat laat zien hoe een nieuwe zevenzits cross-over van Subaru er in grote lijnen uit komt te zien.

We zien een zevenzitter met drie zitrijen die de kenmerkende scherpe 'Dynamic X Solid'-designtaal draagt die we op eerdere Viziv-concepts hebben gezien. De auto meet 5,2 meter in de lengte, is 2,02 meter breed en, 1,83 meter hoog. Wat er onder de kap ligt, wordt niet nader gespecificeerd.

Uiteindelijk zal de auto opdrogen als langverwachte opvolger van de begin 2014 van de Amerikaanse markt verdwenen Tribeca, een auto die bij ons al in 2010 uit de prijslijsten werd geschrapt. De Japanner zal zich als hij begin 2018 op de markt verschijnt, moeten verweren tegen auto's als de nieuwe Volkswagen Atlas, Mazda's CX-9, Toyota Highlander en Honda Pilot. Momenteel heeft Subaru in het thuisland overigens al een zevenzitter op de markt. De auto werd vorig jaar naar voren geschoven en draagt de naam Exiga Crossover7.

***UPDATE*** Op het moment dat dit artikel geschreven werd, trok Subaru zelf het doek van de Viziv-7. Dit bericht is derhalve aangepast.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.