Gelekt: officiële brochure van de Toyota FT-86!

Gelekt: officiële brochure van de Toyota FT-86!
De ster van de Tokyo Motor Show wordt toch wel de FT-86, de nieuwe sportcoupé van Toyota. De verrassing is er dan wel een klein beetje af, want een brochure van Modellista-tuning is nu al op internet beland.

Op de afbeeldingen zien we al de voor- en achterkant van de auto en diverse afbeeldingen van het interieur. De brochure vermeldt nog geen technische gegevens van de productieauto. Met de kennis die we hebben opgedaan de afgelopen jaren, kunnen we echter al het nodige vertellen. De FT-86 krijgt namelijk een atmosferische boxermotor met een vermogen van 200 pk onder de kap. De aandrijving geschiedt op de achterwielen.
Ook Subaru en Scion krijgen eigen versies van de FT-86. Die heten respectievelijk BRZ en FRS. De Subaru BRZ krijgt een boxermotor met een vermogen van 'minder dan 300 pk' onder de kap bij de lancering. Dat blok verwachten we in een later stadium overigens ook in de Toyota.
De Tokyo Motor Show opent begin december z'n poorten voor het publiek. Medio 2012 verschijnt de FT-86 bij de dealers. Deze foto's zkomen uit een folder van Modellista, het eigen tuningbedrijf van Toyota dat alleen in Japan zaken doet. De bodykit van de auto is bijvoorbeeld van Modellista en dus niet aanwezig op het standaardmodel.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.