Gefacelifte Mitsubishi Space Star gesnapt

Dynamic Shield op de neus

Mitsubishi Space Star facelift gelekt
Mitsubishi Space Star facelift gelektMitsubishi Space StarMitsubishi Space StarMitsubishi Space Star Libelle editionMitsubishi Space Star LibelleMitsubishi Space Star Libelle

Mitsubishi lijkt een tweede facelift door te gaan voeren op de Space Star. Daarbij maakt de in Europa kleinste auto van het merk kennis met het huidige familiegezicht van het merk.

Mitsubishi stelde in 2012 de huidige generatie van de Mirage aan de wereld voor, een auto die een jaar later ook naar Nederland zou komen. De 3,71 meter lange vijfdeurs hatchback werd kort voor zijn Europese marktintroductie omgedoopt tot Space Star en in zijn oorspronkelijke vorm hield 'ie het tot 2015 vol, het jaar waarin de gefacelifte variant aan de wereld werd getoond. Inmiddels zijn we een vier jaar verder en is het tijd voor een nieuwe opfrisbeurt. Jawel, het lijkt er zeer sterk op dat de Space Star voorlopig niet wordt afgelost.

In een door het Thaise CarDebuts geposte YouTube-video zijn afbeeldingen te zien van een kanariegele Space Star met een volledig herziene snuit. De Space Star maakt kennis met het Dynamic Shield-front dat de rest van het Mitsubishi-gamma siert en daarmee sluit het model designtechnisch aan bij zijn grotere familieleden. De raampartij én de rest van de koets - de achterzijde verschijnt helaas niet in beeld - zijn echter identiek aan die van de reeds bekende Space Star en dat betekent dat dit wederom een bijgewerkt model is. Eenzelfde opfrisfilosofie paste Mitsubishi onlangs toe op de ASX. Ook die auto raakt op leeftijd, maar werd met een zoveelste facelift up-to-date gemaakt, voor zover mogelijk.

Het ligt voor de hand dat deze gefacelifte Space Star ook naar Europa komt. Wel is het in theorie mogelijk dat de op deze foto's zichtbare Space Star voor een aantal Aziatische markten is bestemd en dat Mitsubishi spoedig een écht nieuw model naar Europa brengt. Even afwachten nog.

De Space Star kent overigens ook een sedanversie die in Europa niet te koop is. Die auto heet in de meeste Aziatische landen Attrage en elders weer Mirage G4. In Mexico verkoopt Dodge een eigen versie onder de noemer Attitude. In Nederland zijn sinds de introductie in 2012 zo'n 19.250 exemplaren verkocht.

PRIVATE LEASE Mitsubishi Space Star

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.