Gefacelifte Jeep Renegade in detail

Nieuwe motoren debuteren in Jeeps kleinste

Jeep Renegade 2018
Begin deze maand liet Jeep de aangescherpte Renegade al zien, maar in hoeverre de in 2014 op de markt gebrachte auto onderhuids is aangepakt, hield het merk nog even onder de pet. Tot vandaag.

We vermoedden al dat de vernieuwde Jeep Renegade de beschikking krijgt over een reeks nieuwe motoren. We blijken het bij het rechte eind te hebben gehad. De Renegade is namelijk de eerste auto van FCA waarin een nieuwe motorenfamilie, bestaande uit drie- en viercilinders, beschikbaar komt. Het gaat om een nieuwe generatie MultiAir-motoren, MultiAir III.

De kleinste nieuwe krachtbron is een 1,0-liter driecilinder turbomotor die 120 pk en 190 Nm koppel levert. Een stapje daarboven staat een nieuw 1,3-liter turboblok, een viercilinder die 150 pk of 180 pk en 270 Nm levert. De driecilinder is voorbehouden aan de voorwielaangedreven varianten. Schakelen gaat in dat geval met een handgeschakelde zesbak. Tevens is de voorwielaangedreven Renegade te krijgen met de 150 pk sterke 1.3. Schakelen geschiedt dan middels een nieuwe zestraps automaat met dubbele koppeling. De 180 pk sterke variant van de nieuwe 1.3 is bestemd voor de vierwielaangedreven Renegade. Deze krachtbron is gekoppeld aan een negentraps automaat. De nieuwe benzinemotoren zijn stukken lichter dan de blokken die hen voorgingen en moeten volgens Jeep zo'n 20 procent zuiniger zijn.

Ook op dieselvlak is er nieuws onder de zon. De MultiJet-diesels zijn aangescherpt en voldoen nu natuurlijk aan de Euro 6D-emissienormen. Jeep levert een 1,6-liter diesel die 140 pk krachtig is én een 2,0-liter exemplaar dat 170 pk sterk. is. Voor de bijpuntsessie was de Renegade wat diesels betreft alleen met een 120 pk sterke 1.6 en met een 140 pk leverende 2.0 te krijgen. De 1.6 valt te koppelen aan een handgeschakelde zesbak en aan de zestraps automaat met dubbele koppeling. Beide smaken van de 2.0 zijn te koppelen aan een handbak en aan een negentraps automaat.

Zoals eerder al duidelijk werd, heeft Jeep zich ingehouden bij het aanpassen van de Renegade-koets. De auto krijgt de beschikking over een nieuwe grille, led-koplampen en heeft subtiel aangepaste verlichting aan de achterzijde. Tevens komt de auto over nieuwe 19-inch wielen te beschikken. Wat infotainment betreft, maakt de vernieuwde middenconsole van de Renegade kennis met de laatste generatie Uconnect, dat met zowel Android Auto als Apple CarPlay overweg kan. Afhankelijk van het uitrustingsniveau (Sport, Longitude, Limited en Trailhawk) wordt dat systeem gekoppeld aan een 5,0-, 7,0- of 8,4-inch touchscreen. Jeep belooft 1,2-liter extra aflegruimte.

Geen bijpuntsessie zonder nieuwe veiligheidssystemen. Zodoende zijn alle Renegades voortaan uitgerust met Lane Departure Warning en verkeersbordherkenning. Tevens is de parkeerhulp verbeterd.

De vernieuwde Renegade staat in september bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen in een later stadium.

PRIVATE LEASE Jeep Renegade

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum