‘Fusie FCA en PSA mogelijk maanden uitgesteld’

Nieuw onderzoek?

Peugeot Partner

Volgens ingewijden bestaat er een kans dat de lopende fusie tussen het Franse PSA en het Italiaanse FCA flink wordt vertraagd. Een groot nieuw onderzoek zou daaraan ten grondslag liggen.

Automotive News Europe maakt melding van de mogelijke vertraging op basis van uitspraken van mensen die “bekend met de kwestie” zouden zijn. Volgens hen kan de Europese Commissie vraagtekens zetten bij het grote marktaandeel dat de twee bedrijven samen zouden krijgen in de bedrijfswagenmarkt. De bedrijven zijn vorige week van deze zorgen op de hoogte gebracht en moeten deze volgens Automotive News nu zien weg te nemen.

Als FCA en PSA de twijfels van de Europese Commissie niet binnen twee dagen weten te weerleggen óf weigeren om concessies te doen, wordt er mogelijk een onderzoek van vier maanden gestart. De Europese handhavingsautoriteit heeft de uiteindelijk deadline op 17 juni gezet en wil tot die tijd geen commentaar geven. Ook beide fabrikanten houden hun lippen stijf op elkaar.

De fusie tussen PSA en FCA hangt al een hele poos in de lucht. Beide fabrikanten willen gaan samenwerken om de dalende vraag te compenseren en om de kosten te delen voor de ontwikkeling van schonere auto’s. PSA heeft een hele bestelreeks aan modellen, zoals de Peugeot Partner, bij Fiat rijdt al tijden de Doblò rond. 

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.